Mina mål för 2016

Det är nytt år och dags att redogöra för vilka mål jag ska sträva efter 2016. Jag försöker att inte vara för nitisk när det gäller nyårsmål, det är inte hela världen ifall de inte blir uppfyllda men det är kul och bra (tänker jag) att fundera över vad en vill ska hända den närmsta tiden och inte låta allt vara en slump.

Som jag sa i förra poddavsnittet så ska jag satsa på att bli Sandra 2.0 detta året. Det låter väldigt töntigt, jag vet. Men jag vill helt enkelt bli en bättre version av mig själv. Det är dags nu. Därför speglar de flesta av målen detta.

d1afb1c3cc673c18e62c94803c7f83df
bildkälla via pinterest

Stilprojektet
Under 95% av 2015 har jag tyckt att allt som har med stil att göra har varit tråkigt och ett nödvändigt ont. Men egentligen tycker jag ju att det är väldigt roligt. Detta året är det dags att ta tag i det där med stilen. Ordna upp garderoben, hitta signatursmycken och helt enkelt styra upp mig. I senaste podden tipsade Maria om Brita Zackaris inlägg om hur man hittar ”sin” stil. Bästa meningen i det inlägget är ”Bygger det stilen?” och går att applicera ifall en rensar garderoben eller köper något nytt. Allt ska bygga den stilen som en vill ha, och det tänker jag försöka anamma detta året.

Jag ska känna mig stark
Utan att gå in på detaljer (som jag tänker kan vara triggande) vill jag även styra upp min träning och kost så att jag känner mig stark och hälsosam. Det är dags att ta hand om den här kroppen som ska bära mig i många, många år framöver. Den har fått väldigt för lite kärlek den senaste tiden men nu ska det bli ändring på det.

Prioritera viktiga saker
Jag är en mästare på att skaffa märkliga extrajobb, hoppa på extrakurser och ta på mig för mycket saker helt enkelt. I vår har jag beslutat mig för att fokusera framförallt på två saker. Framförallt ska jag fokusera på skolan där jag kommer att läsa två tunga litteraturkurser samt ha praktik i en månad. Jag har även blivit erbjuden ett vikariat på en gymnasieskola där jag ska vara en hel termin med en klass som jag ska undervisa i svenska ← galet kul och lite overkligt. Fokuserar jag på dessa två sakerna och gör det helhjärtat så kommer det även finnas tid för vila, träning, häng med fina kompisar och andra roliga saker.

Bli modigare på att skriva, läsa och prata på engelska
Jag hade väldigt bra självförtroende när det gäller engelska på gymnasiet, men sedan dess har det försvunnit väldigt mycket. Jag blir osäker och vågar inte. Så därför ska jag utmana mig själv i år och öva mycket. För jag vet att jag kan egentligen, jag måste bara göra det betydligt oftare. Läsa minst en skönlitterär bok på engelska och så kommer jag såklart prata massa engelska när jag och Maria åker till New York i vår.

Smörja in kroppen
Hösten 2015 blev hösten jag började med ansiktskrämer. Nu tänker jag att det är dags art smörja in resten av kroppen också. Någon som har tips på krämer? Vet noll.

Gå på bio oftare, själv och med andra
För att jag älskar att kolla på film och det blir extra speciellt på bio.

✍ Testa mathem
Jag sa för evigheter sen att jag skulle börja med mathem men har fortfarande inte fått tummen ur. Nästa år ska jag testa åtminstone en gång.

Göra minst ett hål till i örat
Skulle ju egentligen göra detta i december men det fanns varken tid eller kraft. Därför ska jag göra det så snart som möjligt!

Inget kaos i lägenheten
Inga kaoshörn, inga kaoslådor, inga kaosskåp. Allt ska ha sin plats.

Gå på sminkkurs på Make up store
För 500 spänn kan en gå på sminkkurs på make up store och så får en produkter för den summan efteråt. Svinbra!

Besöka den blå planet i Danmark
För att det verkar ascoolt och det är knäppt att jag inte har varit där än. Om det är möjligt vill jag göra det på min födelsedag!

Undvika matsvinn
Jag har insett att jag slänger så sjukt mycket mat och det är ju helt galet.

Bli färdig med hemsidan
Den skulle egentligen blivit färdig denna hösten men det fanns för mycket annat som behövde prioriteras.

 

Jag känner mig väldigt pepp och förväntansfull inför det nya året! Har ni några mål ni vill sträva efter 2016?

Annonser

2 reaktioner på ”Mina mål för 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s