Vad jag ska göra i vår

Namnlöst-1.jpg
bildkällor via pinterest

Under september förra året publicerade jag en lista på vad jag skulle göra i höstas. Här kommer en lista på vad jag kommer att göra i vår:

Plugga: Jag ska läsa min åttonde termin på ämneslärarutbildningen. Terminen börjar imorgon och då ska vi läsa en kurs som heter Äldre texter i en föränderlig värld. Efter det har vi praktik i en månad och terminen avslutas med kursen Kultur och språk i ett föränderligt samhälle. Är i ärlighetens namn ganska skoltrött för tillfälligt, men börjar se slutet vilket underlättar.

☼ Vikariera: Jag har fått äran/utmaningen att undervisa en klass i svenska på min praktikskola under hela vårterminen. Det känns läskigt men samtidigt var det för bra för att kunna tacka nej. Förra veckan träffade jag klassen för första gången och det verkar vara ett väldigt härligt gäng.

☼ Åka till New York: Känns som en jäkla dröm men i mars åker jag och Maria till New York! Våra drömmars stad.

☼ Träna: Träning var något jag verkligen inte prioriterade under hösten men nu tänker jag skärpa mig och få igång någon slags regelbundenhet.

☼ Fixa det sista i lägenheten: Det är några småsaker kvar i lägenheten som behöver fixas innan den är så klar som den kan bli (sedan är det såklart kul att ändra om emellanåt också, men ni förstår vad jag menar). En tavelvägg, några kaoshörnor och lådor som ska organiseras och bra ljuskällor överallt.

☼ Försöka blogga mer regelbundet: Med betoning på att försöka. Det är inte brist på material som förhindrar ett mer regelbundet bloggande, det är väl snarare bara att jag inte tar mig tiden till det. Har egentligen ingenting att skylla på mer än att det är så lätt att fastna i tv-serier att all ledig tid bara försvinner. Skärpning, ja!

☼ Våga göra saker helhjärtat: Häromveckan låg jag och grubblade i flera timmar en natt och var så arg på mig själv för att jag gör så mycket halvhjärtat. Var kanske lite väl hård mot mig själv, men det ligger ändå något i det. Och det handlar nog inte riktigt om att jag inte kan, utan snarare att jag inte riktigt vågar. Men det ska bli mitt mantra i vår, att våga göra saker helhjärtat.

En reaktion på ”Vad jag ska göra i vår

  1. Vilken härlig tid du har framför dig! Du kommer fixa skolan och jobbet med bravur! Vilken resa du och Maria skall ut på! Kram mamna

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s