22.40

Det är en måndagskväll i början av maj. I skrivande stund är klockan tjugo i elva och jag borde egentligen sova. Borde borde borde. Så många borden på sistone. Eller vem lurar jag. Så många borden så himla länge. Lär väl vara så för resten av livet, antar jag. Men det har varit några intensiva månader. Och kanske är detta den mest intensiva månaden på hela året hittills. Jag vill (borde?) inte klaga. För samtidigt så ska en såklart vara tacksam för allt en borde, privilegierad som en är. Men fan alltså. Det tär att plugga och jobba fram till åtta på kvällen, vardag som helg, varje dag. Och försöka att inte låta sitt hem fallera. Att försöka att vårda sina relationer. Att hålla sig ovanför vattenytan.

Det är svårt att hålla fokus när det plötsligt blev sommar. Men jag flyttar ut på balkongen och försöker göra så gott jag kan. För att ni ska få en inblick så händer detta just nu:

→ På lördag ska jag skriva tentan som jag missade när jag var i New York. Ena sekunden känner jag att jag har koll och kommer fixa det. Andra sekunden får jag panik och inser hur mycket jag inte kan.
→ Samtidigt går jag en annan kurs i skolan som inte får alls särskilt mycket fokus. Men det får vara så, jag får ta igen det nästa vecka.
→ Samtidigt jobbar jag och har ett rättningsberg efter att mina elever har skrivit sina nationella prov förra veckan.

Jag längtar tills jag kan bocka av dessa stora punkterna. Tills tentan är skriven (och förhoppningsvis godkänd), tills kursen är över och tills terminen är slut och alla betyg är satta. Även om det sistnämnda såklart är lite ambivalent. Vill inte skiljas från min första klass jag har fått äran att undervisa i ett halvår. Som jag har kommit att tycka om så mycket. Mina fina fina elever. Som jag har börjat bry mig om på riktigt. Vilken ynnest.

Nu ska jag släcka lampan och försöka somna på tre röda. Jag hoppas att du som läser har en härlig tillvaro och känner livet i dig. Jag gör det, även om det inte märktes i texten ovan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s