9. Julförberedelser (decut2016)

jul.jpg
bildkällor via pinterest

Detta vill jag göra under december:

Julbaka
Detta ska jag och Maria göra på söndag! Sitter ni inne på något sjukt gott julgodis får ni gärna länka recept i kommentarsfältet!

Gå på julmarknad
Detta kommer jag också kunna checka av på söndag, då ska jag nämligen både på Mitt Möllans julmarknad och Harry Potter marknad (!!!) i Holmgången i Malmö.

Titta på julfilmer 
Julen hör väldigt mycket ihop med film för min del. Äntligen finns det tid och ro att förlora sig i andra världar för några timmar. Jag vill se filmer som Home Alone (alla!), Narnia (alla!), Harry Potter (alla!), Frost, The Holiday, Love Actually, Edward Scissorhands och A Christmas Carol. Har ni tips på fler som är lite juliga?

Laga massa vegetarisk julmat
För första gången någonsin ska jag äta ett helvegetariskt julbord. Peppen! Jag har varit semivegeterian sedan 2007 men sedan två månader tillbaka har jag börjat äta uteslutande vegetariskt. Nu går det liksom inte längre att rent emotionellt älska djur men ändå äta djur. Det är min främsta anledning. Målet är att övergå till vegansk kost i framtiden, men jag tar det i min takt. Jag har inte varit ett superfan av julmat tidigare, men nu tänker jag slå på stort och göra massa goda rätter. Tipsa gärna om veggiejulmat!

Julpynta
I detta inlägget kunde en skymta lite julpynt men jag har varit ganska sparsam på den fronten detta året. Så check på denna!

Ta jullov
Tro mig, efter att ha pluggat sedan 2010 är jag medveten om att studenter inte har något jullov. Vi har inga fler schemalagda lektioner förrän en examination den 10 januari, och jag och en klasskompis ska göra klart ett projektarbete innan jul. Efter det tänker jag bannemig vara helt ledig fram till examinationen. Det blir alltså ungefär ett två veckor långt jullov, obeskrivligt härligt.

Detta inlägget är en del av Emma Sundhs 31 bloggutmaningar att ta sig an i december.

En reaktion på ”9. Julförberedelser (decut2016)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s