Nyårsmålen 2016 – hur gick det?

e452ee71a022bad307207aa128221fa0.jpg
bildkälla

Året börjar sannerligen närma sig slutet och det har blivit dags att reflektera över året som gått och blicka framåt mot nästa år. Innan jag publicerar mina nyårsmål för 2017 tänkte jag gå igenom hur målen för 2016 har gått:

✍ Stilprojektet
Under 95% av 2015 har jag tyckt att allt som har med stil att göra har varit tråkigt och ett nödvändigt ont. Men egentligen tycker jag ju att det är väldigt roligt. Detta året är det dags att ta tag i det där med stilen. Ordna upp garderoben, hitta signatursmycken och helt enkelt styra upp mig. I senaste podden tipsade Maria om Brita Zackaris inlägg om hur man hittar ”sin” stil. Bästa meningen i det inlägget är ”Bygger det stilen?” och går att applicera ifall en rensar garderoben eller köper något nytt. Allt ska bygga den stilen som en vill ha, och det tänker jag försöka anamma detta året.

→ Så gick det: Just nu känner jag mig ganska säker i min stil, åtminstone hur jag vill att den ska vara. Ska bli så härligt när jag börjar jobba och får lön = kan äntligen lägga mer pengar på min garderob.

✍ Jag ska känna mig stark
Utan att gå in på detaljer (som jag tänker kan vara triggande) vill jag även styra upp min träning och kost så att jag känner mig stark och hälsosam. Det är dags att ta hand om den här kroppen som ska bära mig i många, många år framöver. Den har fått väldigt för lite kärlek den senaste tiden men nu ska det bli ändring på det.

→ Så gick det: Under hösten har jag börjat ta tag i detta och tränar numera med en PT! Känner mig så sjukt peppad på att komma i jäkligt bra form under 2017.

✍ Prioritera viktiga saker
Jag är en mästare på att skaffa märkliga extrajobb, hoppa på extrakurser och ta på mig för mycket saker helt enkelt. I vår har jag beslutat mig för att fokusera framförallt på två saker. Framförallt ska jag fokusera på skolan där jag kommer att läsa två tunga litteraturkurser samt ha praktik i en månad. Jag har även blivit erbjuden ett vikariat på en gymnasieskola där jag ska vara en hel termin med en klass som jag ska undervisa i svenska ← galet kul och lite overkligt. Fokuserar jag på dessa två sakerna och gör det helhjärtat så kommer det även finnas tid för vila, träning, häng med fina kompisar och andra roliga saker.

→ Så gick det: Detta har jag faktiskt varit ganska bra på under året. Det blev lite väl mycket i våras när jag vikarierade, men efter det har det definitivt varit lugnare.

✍ Bli modigare på att skriva, läsa och prata på engelska
Jag hade väldigt bra självförtroende när det gäller engelska på gymnasiet, men sedan dess har det försvunnit väldigt mycket. Jag blir osäker och vågar inte. Så därför ska jag utmana mig själv i år och öva mycket. För jag vet att jag kan egentligen, jag måste bara göra det betydligt oftare. Läsa minst en skönlitterär bok på engelska och så kommer jag såklart prata massa engelska när jag och Maria åker till New York i vår.

→ Så gick det: Detta har väl gått sådär. Jag har läst lite engelsk kurslitteratur, men inte mycket mer än det. Dock fick jag de två första Harry Potter böckerna på engelska i julklapp, tänkte börja läsa den första i dagarna!

✍ Smörja in kroppen
Hösten 2015 blev hösten jag började med ansiktskrämer. Nu tänker jag att det är dags art smörja in resten av kroppen också. Någon som har tips på krämer? Vet noll.

→ Så gick det: Detta händer kanske en gång i månaden, så skärpning nästa år.

✍ Gå på bio oftare, själv och med andra
För att jag älskar att kolla på film och det blir extra speciellt på bio.

→ Så gick det: Jag tror inte jag har gått på bio mer än fem gånger under året, vilket känns trist. Borde skaffa mig en biokompis.

✍ Testa mathem
Jag sa för evigheter sen att jag skulle börja med mathem men har fortfarande inte fått tummen ur. Nästa år ska jag testa åtminstone en gång.

→ Så gick det: Jag testade i början av året men ser det inte som ett problem att veckohandla i en fysisk mataffär så det tänker jag fortsätta med.

✍ Göra minst ett hål till i örat
Skulle ju egentligen göra detta i december men det fanns varken tid eller kraft. Därför ska jag göra det så snart som möjligt!

→ Så gick det: Kanske det lättaste nyårsmålet, men ändå har jag inte gjort det???

✍ Inget kaos i lägenheten
Inga kaoshörn, inga kaoslådor, inga kaosskåp. Allt ska ha sin plats.

→ Så gick det: Detta har blivit liiiiite bättre. Har några kaoslådor kvar att rensa ut, men det är på rätt väg.

✍ Gå på sminkkurs på Make up store
För 500 spänn kan en gå på sminkkurs på make up store och så får en produkter för den summan efteråt. Svinbra!

→ Så gick det: Detta gjorde jag med Maria i början av året och det var kul! Läs inlägget om den dagen här.

✍ Besöka den blå planet i Danmark
För att det verkar ascoolt och det är knäppt att jag inte har varit där än. Om det är möjligt vill jag göra det på min födelsedag!

→ Så gick det: Detta gjorde jag på min födelsedag och det var väldigt roligt! Läs inlägget om det här. Dock tror jag att det var sista gången jag medvetet besöker ett ställe som har djur tillfångatagna. Det får räcka nu.

✍ Undvika matsvinn
Jag har insett att jag slänger så sjukt mycket mat och det är ju helt galet.

→ Så gick det: Detta är lite svårt att mäta men det känns som att det har blivit lite bättre? Kan såklart jobba ännu mer på det.

✍ Bli färdig med hemsidan
Den skulle egentligen blivit färdig denna hösten men det fanns för mycket annat som behövde prioriteras.

→ Så gick det: Sämst, den är verkligen inte färdig. Jag tror det handlar mycket om att jag inte riktigt vet vad jag vill med min fotobusiness. Vill jag satsa eller inte satsa? Och framförallt; om jag inte vill satsa är det superonödigt att gå och betala för en hemsida varje månad. Måste bestämma mig.

Annonser

En reaktion på ”Nyårsmålen 2016 – hur gick det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s