när jag tog examen

examen!!!

Idag börjar jag jobba! Mitt första riktiga jobb som examinerad lärare. Jag har kirrat ett föräldravik på en skola som ligger löjligt nära mig och jag fick en så himla bra känsla av hela skolan och personalen under arbetsintervjun och när kom tillbaka för att skriva på kontraktet. Min magkänsla säger att det är en plats där jag verkligen kommer att trivas och jag hoppas innerligt att det kommer bli så. Att gå från studentlivet med så mycket tid som kan disponeras hur jag själv vill känns det omvälvande att hänga på en arbetsplats under större delen av dagen. Men en kan ju inte lalla runt som student för resten av livet, 7,5 år och 457,5 högskolepoäng får räcka. Åtminstone för nu.

Dagen till ära vore det väl passande att kika på hur det såg ut när jag tog examen den 2 juni. Dagen började med att jag gjorde mig fin och poserade framför badrumsspegeln. Kär i mönstret på denna långklänningen från Monki.

examen!!!

Runt 13 cyklade jag bort till Folkets Park där flera skulle samlas innan avslutningsceremonin. Albinell till exempel!

examen!!!

Nina.

examen!!!

Joanna och Kristina.
examen!!!

Nicole, Simon, Linnea och Nikki.

examen!!!examen!!!examen!!!

Älskar denna gullisen.

examen!!!

Sara med sin baby.

examen!!!examen!!!
examen!!!

Klockan 15 var det dags för avslutningshögtid på Nöjesteatern.

examen!!!

Med pampig musik.

examen!!!

Högtidstal av en lärare vi har undervisats av mycket de sista terminerna. Kändes så fint att det var någon vi kände till så väl som skulle säga väl valda ord på vår sista dag.

examen!!!

Så avslutades hela kalaset med Din tid kommer och sångaren gick verkligen all in. Älskade det.

examen!!!

Efteråt var vi ett gäng från klassen som skulle käka middag på Saikõ.

examen!!!examen!!!examen!!!examen!!!examen!!!

Palle och hans fru.

examen!!!

Agnes.

examen!!!examen!!!examen!!!examen!!!

Anna, som jag skrev examensarbetet med.

examen!!!examen!!!

Så började maten komma in. Vi var fyra stycken som delade på en slags vegetarisk avsmakningsmeny och alltså det var så LJUVLIGT?! Det var liksom ingen vanlig sushi, utan så mycket mer. De själva beskriver det som ”ett unikt och oväntat skånskt-japanskt smakmöte i det gastronomiska gränslandet mellan mylla och risfält!”.

examen!!!examen!!!examen!!!

Fantastiskt gott.

examen!!!examen!!!examen!!!examen!!!

Dags att gå vidare.

examen!!!

Vi skulle ta en gruppbild på vägen.

examen!!!examen!!!examen!!!

Jag, Palle, Simon, Nicole, Agnes, Anna och Nikki.

examen!!!

Jag bjöd med Linnea och så gick vi bort till Ninas lägenhet, som visade sig vara en helt fantastisk våning.

examen!!!examen!!!examen!!!

Så jäkla fint.

examen!!!examen!!!

Och så avslutade vi med några fler gruppbilder, med nästan hela klassen. En bunt nybakade svensklärare. Så knäppt och fint att vi har gått i samma klass i fem år!

SparaSpara

Annonser

2 reaktioner på ”när jag tog examen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s