pälskling

brallanbrallanbrallanbrallan

Efter en stressig dag på jobbet blir jag lugn av att titta på dessa bilderna jag tog på min pälskling i lördags. Efter sovmorgon, lyxfrukost och nyhetsmorgon mötte vi upp Maria på bussen och åkte till Västra hamnen för långpromenad. Först åt vi en god veganwrap i solen och sedan promenerade vi in mot staden. Jag kom på den briljanta idén att avsluta med ett (som blev två) glas cava på en bar i gamla väster och sedan avslutades dagen med hemmamys i soffan. Jag tog inga bilder, vilket känns lite tråkigt men samtidigt var det skönt att njuta 100 % av nuet. Början av dagen inleddes med ett svajigt psyke men på kvällen kände jag mig mycket gladare och lättare i själen.

När jag mår dåligt och någonting skaver tenderar jag att isolera mig, men oftast mår jag så mycket bättre om jag åtminstone gör NÅGOT och träffar NÅGON. Svårt att komma på det bara när en allra helst vill låsa in sig i sin lägenhet och aldrig lämna den.

Annonser

2 reaktioner på ”pälskling

  1. Så himla intressant, läste PRECIS en artikel på det här ämnet i ETC där de skriver om faktorer som gör en lycklig. Det står såhär:

    ”Filip Fors råd till den som vill öka känslan av välbefinnande är att försöka ha en mer fysiskt och socialt aktiv fritid. Forskning om hur psykisk sjukdom kan behandlas visar att aktivering är ett effektivt sätt att mota bort nedstämdhet.
    – Börja promenera eller hitta någon annan aktivitet som du själv tycker är rolig. Sociala aktiviteter är också bra. Att försöka umgås mer med familj, släkt och vänner. Om man känner sig ensam så kan man engagera sig i en förening så att man blir mindre ensam. Forskningen visar att man mår bättre av att rikta uppmärksamheten mot andra om man mår dåligt. Om man fokuserar för mycket på sig själv är det lätt att fastna i negativa tankar, säger han.”

    Intressant att det var exakt så vi resonerade i lördags och att det funkade för oss och att det verkar vara vetenskapligt bevisat! Så då kan du vara helt säker nästa gång du är svajig i psyket att det hjälper med en social aktivitet, även om man inte är så sugen på det just då ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s