jag har varit med om dig, jag kan aldrig förlora dig

plugg vid köksbordetplugg vid köksbordetplugg vid köksbordetplugg vid köksbordetplugg vid köksbordetplugg vid köksbordet

Dessa bilderna tog jag i slutet av mars när jag satt vid köksbordet och pluggade. Det var vår och tulpanerna gnisslade men nu har de vissnat för länge sedan och elefantörona och palettbladen har vuxit sig stora. Jag läste min nästsista kurs på Malmö Högskola (för denna gången, åtminstone) och vi skulle studera och analysera äldre texter. Jag valde att jämföra moderna dödsannonser med de som skrevs i slutet av 1800-talet. Min utgångspunkt var min mormors dödsannons.

Jag visste såklart att detta skulle bli väldigt jobbigt eftersom det låg väldigt nära min egen sorg, och jag är givetvis också en del av vår samtida kultur där vi försöker ignorera döden så gott vi kan. Och det var jobbigt, jävligt jobbigt. Men det blev också ett sätt att möta min sorg och närma mig den på ett praktiskt sätt, vilket kändes skönt på ett sätt. Det kändes också som ett sätt att hylla min fantastiska mormor, och alla andra som har gått bort.

14453979_10153836921162124_1434979218_o

Processed with VSCO with hb2 preset
Idag är det exakt ett år sedan du dog. Ett år utan dig och alla högtider utan dig närvarande. Jag saknar dig jag saknar dig jag saknar dig. Jag hade någon slags naiv tanke om att sorgen är något en kan bli klar med, något att bearbeta och sedan få ur vägen. Men jag kommer alltid att sörja dig. Jag kommer alltid sakna dig så mycket att det fysiskt gör ont. För ett tag sedan läste jag citatet; Sorg är priset man betalar för kärlek. Och det stämmer ju. För även om det gör, och har gjort, så fruktansvärt ont så känner jag en stor tacksamhet att få ha älskat någon så högt och att ha blivit älskad så ovillkorligt tillbaks av någon. Vilken ynnest.

18835783_10100365713476924_1004170809729436157_n.jpg

SparaSpara

Annonser

2 reaktioner på ”jag har varit med om dig, jag kan aldrig förlora dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s